Zainstalowałem sobie na Pentiumie 100 Q-vgb z Systemem VT 04, wszystko najnowsze przed-beta-wersje. Dodałem kilka sterowników i uruchamiam komputer, wchodzę do systemu (root/hasło/sterowniki typu ST2). Napisałem sobie IAD i systemik uczy się na błędach w pewnej symulacji. I byłoby całkiem fajnie, gdyby nie brak kopiowania. Chcę skopiowac plik (najlepiej i całą działająca jednostkę) IAD.STRUCT na plik jednostki typu VTGL. I kiszka. Całość wygląda tak(> - ja napisałem, pozostałe system mi odpisał):
{po deklaracji}
>MET IAD IAD2
Pickout: TRAID2MET...
Pickout WASTED!
>lV IAD IAD2
MET ERROR
>CHKUNIT IAD
IAD............OK
IAD: SFGRADD<10% !
>REMET IAD IAD2
tutaj na display'u zagęszczają się te "kreski", komp zaczyna drukować wyniki prób. Dochodzi gdzieś tak może do 5 pozycji po czym:
011: SYSTEM ERROR!
003: EXEC ERROR!
ERROR!: IAD in ENV func!
i się zawiesza. Po usunięciu JNOSR.DEPENDENCY nic się nie zmienia, tylko błędy wyglądają mniej więcej tak:
018: SYSTEM ERROR!
270: ST2 DRIVER ERROR!
ERROR!: IAD defined: "878VV"
ERROR!: SGN.iad:=POSV!
EXECUTION TERMINATED!
I zawiesza się cały komp.
Nawet nie mogę zarzucić tego programu, bo szef znajomego byłby "nieco niezadowolony" :)
{po deklaracji}
>MET IAD IAD2
Pickout: TRAID2MET...
Pickout WASTED!
>lV IAD IAD2
MET ERROR
>CHKUNIT IAD
IAD............OK
IAD: SFGRADD<10% !
>REMET IAD IAD2
tutaj na display'u zagęszczają się te "kreski", komp zaczyna drukować wyniki prób. Dochodzi gdzieś tak może do 5 pozycji po czym:
011: SYSTEM ERROR!
ERROR!: IAD in ENV func!
i się zawiesza. Po usunięciu JNOSR.DEPENDENCY nic się nie zmienia, tylko błędy wyglądają mniej więcej tak:
018: SYSTEM ERROR!
270: ST2 DRIVER ERROR!
ERROR!: IAD defined: "878VV"
ERROR!: SGN.iad:=POSV!
EXECUTION TERMINATED!
I zawiesza się cały komp.
Nawet nie mogę zarzucić tego programu, bo szef znajomego byłby "nieco niezadowolony" :)