Dziękuję. Wszystko wiem. To PC Partner. Nudzi mi się i pomimo zarwania poprzedniej nocy nie mogę zasnąć, to wszystko Ci przygotuję :)
EDIT
Dobra. To masz wszystko w dołączonym pliku, nie musisz pisać skryptów z mojego poprzedniego postu :). Potrzebujesz tylko pustej dyskietki i komputera ze stacją dyskietek i Windowsem. Musisz zrobić dyskietkę do ratowania płyty na jakimś sprawnym komputerze z Windowsem i stacją dyskietek (może być stacja na USB).
Rozpakuj plik. Wejdź w folder BIOS potem AUTOFLASH, uruchom RawWriteWin.exe.
Kliknij zakładkę Write.
Floppy drive - wybrać stację dyskietek (z reguły jest jedna już wybrana).
Image file (kliknąć w "...") - wybrać plik autoflash.img
Włożyć pustą dyskietkę do stacji.
Kliknąć WRITE. Nagra się dyskietka. Teraz z tej dyskietki trzeba uruchomić uszkodzony komputer (z włożoną kartą grafiki ISA i podłączoną klawiaturą) i zobaczyć co się stanie.
Jeżeli nie powiedzie się, zobaczymy co się stało. Może to być jakaś eksportowa wersja płyty i wtedy kicha, bo producent udostępniał tylko taki BIOS.
Jeżeli komputer uruchomi się z dyskietki, wyświetli ramki i bloczki zaczną się zmieniać, to tak ma być. Jak nie, podaj co dzieje się na ekranie. Nie wolno wyłączać zasilania komputerowi jak pracuje bloczkami :). Dopiero gdy skończy i pokaże to na monitorze, to można komputer wyłączyć, wyjąć dyskietkę, a potem włączyć i zobaczyć jaki efekt.
Generalnie płyta jest aktualnie zarżnięta BIOSem i ciężko zarżnąć ją w gorszym stopniu.
P.S.
Jeszcze drobna uwaga. Ta dyskietka ma teraz to do siebie, że każdemu komputerowi, który się z niej uruchomi wepcha do pamięci BIOSa płyty PC Partner bez ostrzeżenia. Innym płytom takie coś nie wychodzi na zdrowie, więc radzę, gdy dyskietka nie będzie już potrzebna, sformatować ją.