Cześć,
Nazywam się Paweł, znany bliżej na Forum oraz IRC jako pfcode. Jakby ktoś jeszcze nie wiedział, administruję Starymi Programami (od miesiąca).
Czym się interesuję?
Pytanie chyba retoryczne, odpowiedź tym bardziej przewidywalna - szeroko pojęta informatyka. Od małego próbowałem coś kombinować w systemie (Windows 98), w końcu odkryłem, że są inne OS'y niż ten z Redmond. :) Tutaj zaczęła się zabawa! Następnie zapoznałem się z programowaniem (Pascal, kilka lat później C/C++). Poza komputerami ciągnęło mnie do elektroniki/fizyki. A, byłbym zapomniał, żeby zrobić na przekór "humanistom" - uwielbiam matematykę.
Jakie jest moje miejsce pracy?
Obecnie PC (Core2Duo E6400, 4GB RAM DDR2, 250GB HDD, stacja dyskietek, płyta główna formatu BTX) oraz równolegle notebook (Compaq CQ58), a także tablet (GoClever Tab R104).
Co mam w moich retro-computingowych zbiorach?
Na dzień dzisiejszy, Atari 1040STF, Kilka płyt głównych wraz z procesorami (Pentium MMX,2,3,Celeron, inne też się znajdą), PowerMac G3 (własność znajomego, lecz stoi u mnie ;) ), Compaq Contura 400SX (w stanie tragicznym; mój pierwszy własny komputer :]), Compaq Armada 1570D, ThinkPad R51 - ten ostatni spisuje się świetnie na wyjazdach jako "konsola" do starszych gier.
Jaki jest preferowany przeze mnie system operacyjny/środowisko?
Linux. Arch Linux.
Jako środowisko graficzne używam na co dzień MATE, lecz nie wzgardzę pracą w samym shellu.
Jak się ze mną skontaktować?
Najwygodniej - IRC. Odpiszę również na PW na Forum i chętnie przyjmę emaile na pfcode@gmail.com .
To chyba tyle. ;)
Trochę pfcode'a i technika się gubi.. ~ Aveo, 2015