Wirus?

Offtop Sacull 01-01-1970 2655 9
02-01-2006 13:30
To pytanie kieruje do Firefox-owców :). Mianowicie przeglądam sobie stronkę (Firefox-em of course), a tu "z nikąd" włącza mi się okno szukania textu (ctrl+F), w polu textu wyskakuje mi takie coś: >:-/ (może się troszkę różnić), jako biały text na czerwonym tle, potem wyskakuje mi okno "textu nie znaleziono", następnie okno szukania textu się wyłącza a przeglądarka przechodzi w "pełny ekran" (F11), wszystko w ciągu sekundy ... Oczywiście kroki jakie uczyniłem to: zamknięcie Firefox-a, ściągnięcie z netu uaktualnienia do AntiVir-a, skan całego kompa i ... nic - czysto. I tu pojawia się moje pytanie - Czy to może być jakiś virus (ew. key-log) czy tylko błąd w Firefox-ie?

P.S.
Ważne, w gre wchodzą hasła do kont bankowych całej mojej rodzinki ... :(

P.S.2
Dobrze, że na kompie mam jeszcze Opere ... :)
Naczelny zrzęda
02-01-2006 14:29
Prędzej bład... :/ co to za wersja... zrob aktualizacje i tyle... ja nie mialem takieco czegoś nigdy...
02-01-2006 15:16
Cieżko robić aktualizację najnowszej wersji ... :) Pośmigam na operze póki nie wyjdzie "kolejny" firefox. Mam tylko nadzieję, że hasła nie powędrowały "w świat" ...
Naczelny zrzęda
02-01-2006 19:54
Hmm A to ciekawe... ja stawiam na jakiś błąd... nigdy takiego nie miałem... może źle napisany skrypt ale nie bo to nie IE :P
02-01-2006 19:58
Może to wersja UNSTABLE?? Kto wie, co ci open-sourceowcy wydają. Pamiętam DC++ 0.332 finał, ale to nawet beta nie była - taki preliminary-release. Jeżeli chodzi o darmowe programy to ściągam najpopularniejszą, nie najnowszą wersję, bo ta najpopularniejsza najczęściej zawiera najmniej błędów.
02-01-2006 20:01
Ja zawsze wsysam Bety....
02-01-2006 20:05
To sobie zobacz, jak wyglądała beta Win95 (filmik, nazywa się to Chicago). :)
Ale na poważnie - beta może jeszcze obleci, ale nie preliminary release. Preliminary release jest to taki ciągle się zawieszający szkielet wydany na chybcika na długo przed betą.
03-01-2006 00:26
podaj mi hasła i loginy kont bankowych twojej rodzinki hce tylk popatrzeć a to może być zwykły java scrit ktoś sobie zażartował i to działa na takiej zasadzie że nieraz widzisz buttonek (dodaj mie do ulubionych) a tu odrazu zamiast klikania pojawił się ten adres i to działa na zasadzie stymulowania na klawqiiatuże przycisków ctrl+D a tu ktoś pogżebał i zamiast ctrl i d wstawił f11 i jakiś inny więc spokojnie jestem pewien że to java script
03-01-2006 01:12
Dzięki - ale czy tak jest naprawdę, to się przekonamy za miesiąc (czy na wyciągu będzie saldo - kilka tysięcy :D).

P.S.
Zamykam.
Naczelny zrzęda
03-01-2006 01:16
Dzięki - ale czy tak jest naprawdę, to się przekonamy za miesiąc (czy na wyciągu będzie saldo - kilka tysięcy :D).

P.S.
Zamykam.
Naczelny zrzęda

Ten wątek został zamknięty. Aby rozpocząć nową dyskusję, zaloguj się.