windows xp professional i Pentium over drive 66 MHZ

Stare programy pawel01 01-01-1970 17453 80
24-06-2006 10:42
MCbx, wyłącz wszystkie efekty
- Moj komputer, prawym -> właściwości -zaawansowane wydajność -> dopasuj do uzyskania największej wydajności (mogą być drobne odstępstwa w pisowni bo daje z pamięci).

Po tej operacji, podaj ponownie czasy...

Czekam na odpowiedz..
24-06-2006 11:17
Ustaw tak pamięć wirtualną: Minimum - (2x RAM); Maksimum - (4xRAM) - będzie płynniej, ale PRZED tym zdefragmentuj dysk :D

I ustaw w BIOSie timingi pamięci: Zmniejsz RAS to CAS delay z 3 do 2, i wszystko co jest 3 lub wyżej - też zmniejsz do 2 :D
24-06-2006 12:39
Te timingi są PO WYŁACZENIU efektów! Instalator wyłacza sam jak widzi takiego złoma :).
24-06-2006 14:18
Na zdjęciu które pokazałeś widzę wszystkie efekty...
24-06-2006 15:59
Jak wszedłem w te opcje właczone było tylko cienie pod wskażnikiem myszy i wygładzanie czcionek. Wyłączenie nie przyniosło skutków.
24-06-2006 17:00
To czemu, widze nałożony temat graficzny ?
Na pasek startu itp ?

Luk

24-06-2006 18:21
Zainstalowałem Win Chicago na następującej konfiguracji:
- 386SX 33MHz
- 1.7 MB RAMu
- Dysk 50 MB
- Jakaś VGA

Myślałem że może ma to jakiś sens, jednak system ładuje się baaardzo długo, a 'mój komputer' jeszcze wolniej.
I jest to bardzo wczesna wejsja pre-beta ;). Potem dodam czasy.
24-06-2006 19:29
Proszę o zdjęcie takie jak ma MCbx :)
Nie jako printscreen, tylko jako normalnie takie monitora...
Właśnie MCbx, twoje zdjęcie jest monitora... czemu nie widać odświeżania ? :)

Czyżby mistyfikacja ? :)
24-06-2006 21:36
Nie, aparat został ustawiony na bardzo krótką migawkę, ekran na bardzo dużą jasność.
Ponadto aparat ustawiłem by robił zdjęcie za zdjęciem w "serii" i wybierał najlepsze. Odświeżanie więc jest widoczne, ale w bardzo małym stopniu i jest to ten jaśniejszy pasek po środku.
Monitor to EIZO 15" kupiony w AMW za 15zł (dwa pawilony dalej drukarnia wyprzedawała sprzet :).

Luk

24-06-2006 21:56
Oto Windows na 386.
24-06-2006 21:58
Zaraz... otwieranie File Cabinet w Chicago nawet na P166 trwa dość długo, bo system robi głupotę polegającą na zczytywaniu obszarów systemowych wszystkich dysków i sprawdzeniu RAMu, czy można RAMdysk utworzyć... Może ci z MS chcieli w opcji "Nowy" pozycję "RAM Dysk" ?

Luk

24-06-2006 22:06
Teraz coś specjalnie dla Admina, po tym zdjęciu pewnie zwątpisz w to że zainstalowałem win preB 95 na 386 z 1.8 MB RAMu :):
24-06-2006 22:22
Już koniec z foto montażami...
24-06-2006 22:53
A to jest fotomontaż? W tym powyżej nawet odbłysk flesza jest.
A w moim to wprost z ekranu. Gdybym zastosował lampę błyskową na kineskop wiesz, co by wyszło (jasna plama)
24-06-2006 23:10
Wiesz, taki odbłysk to każdy może zrobić...

Luk

25-06-2006 08:46
Że nie mam 'normalnego' monitora VGA podłączyłem LG z Celerona...
22-08-2006 03:34
rekord o jakim słyszałem to win2k na 486 SX (chyba) (!) i 32 albo 64 MB ramu
ponoć ktoś też na 486 zainstalował eXPierda ale to niepotwierdzone wieści

Teraz coś specjalnie dla Admina, po tym zdjęciu pewnie zwątpisz w to że zainstalowałem win preB 95 na 386 z 1.8 MB RAMu :

~Luk dodał/a następującą grafikę:
nikt nie powiedział że ten monitor na górze jest podłączony do tego komputera na dole (:
22-08-2006 13:08
Ja na tej mojej "nowej" 486 chcę zainstalować Win 2k :D
Wystarczy 32MB Ram - to wymagane minimum.

--------------------------------------------------------------------
Hej - XP ruszy na 8MHz!!!!!!
http://www.winhistory.de/more/386/xpmini_eng.htm
23-08-2006 20:45
;)
To pewnie Legacy XP ruszy na 4 MHz


23-08-2006 22:54
Dobra mam powarzny problem
z kompem

Parametry:
-At 200W
-1x fdd 1xhdd 4gb 1xcdrom lg 52x
-proc amdk6 350MHz (cłodzenie dobre)
-192 ram 32+32 +128 sdram
-via ze zintegrowaną kartą dźwiękową i usb v.? (płycia z biosem z roku 98 więc to może być 1.1)
-s3 AGP 4mp Virage (FAJNA:D)
-1xmouse usb i klawiaturka to jedyne użądzenia zewnęczne ssące prąd wyłącznie z kompa
2 wiatraki w obudowie

To już hyba wszystkie ogulne parametry a teraz problem

gdy miał jeszcze win ME po jakimś czasie działania przestawał odpowiadać

przy instalacji czego kolwiek (win 3.1 95 98 i innych nakładek na dos) przestaje odpowiadać

przy instalacji lub botowania z płyty linuxa (slax, ubuntu) ładuje się do połowy i dętka a parametry jakie ma przewyrzszają miniamalne co z nim??

Ten wątek został zamknięty. Aby rozpocząć nową dyskusję, zaloguj się.