Spis domen

Szukam Luk 01-01-1970 6547 29
15-05-2006 21:11
a zapisywałeś się na listy mailingowe,mailowe BBSy itd? Z tego przychodzi kilkadziesiąd dziennie.
15-05-2006 21:22
MÓWIĘ, WŁAMAŁ MI SIĘ HAKER (inny :D) i to zrobiłza mnie, w ciągu 5 dni przyszło 190 listów (spamu) :D ALE CHCĘ WIĘCEJ!!! WIĘĘĘĘCEJJJ!!! :lol:
15-05-2006 22:07
STOP!!! Koniec o zbieraniu spamu - wyjazd z tego tematu ...
Naczelny zrzęda

Luk

16-05-2006 18:58
Sacull, potrzebna mi w miarę szybka odpowiedź - dlaczego gdy wczytam plik z domenami do tablicy i chce je obejrzec, na ekran wyrzuca mi domeny + jakieś krzaczki :upset: ?? Dodam że type ani edit takich krzaczków nie wyświetlają.
16-05-2006 19:44
Jak mi się będzie chciało, to napiszę to w C++.... Ale teraz mi się nie chce....
16-05-2006 22:12
@Haker - od teraz będe kasować takie posty !
@Luk - zależy jak traktujesz te pliki:
1 - jako typ "text" - nic mi do głowy nie przychodzi
2 - jako typ "file of string" lub "file of char" - to są prawdopodobnie znaki sterujące - koniec linii, koniec strony, koniec pliku i takie tam ...
To wszystko zależy jakie to znaczki, ile ich jest i jak często występują ...
Naczelny zrzęda

Luk

17-05-2006 20:30
To jest file of char, tablica też jest 'char' 504x64 może powinienem wczytywac:
'while eof (plik) do', a nie 'while wiersze < 504 do'? Znaki wcinają się czasem w tekst, więc to uniemożliwia pracę programu. Coś takiego:
XX                                                              @
xxxxxxxx xxxxxxx                               %
XX                               #                      &
xx@xxxxxxx xxxx xxxxx               ^
XX                                                #
xxxxxxxxxxxx                        !
XX         $                              $
xxx xxxxxx xxx%xxxx   @
Może coś zapisuje akurat w tym obszarze gdzie przechowywana jest zmienna, używam TP 4.0 więc wszystko jest możliwe... próbowałem to na 2ch komputerach - krzaczki są na obu.
17-05-2006 21:20
Nie zapychasz przypadkiem pamięci ta tablicą? spróbuj ziwekszyć stos i stertę przez dyrektywę {$M...,...}. Od razu mówię, że dawno nie pisałem w Pascalu.

Luk

17-05-2006 21:47
MCbx, wytłumacz mi co to jest ;), bo moja znajomośc pascala jest baardzo mała i raczej kożystam z książki pisząc program, lepiej jest z BASICiem. Pascal może zaadresowac max 255 kB pamięci, a plik z domenami ma góra 30 kB.
17-05-2006 22:20
TP 4.0? :D Najstarszy TP pod jakim pisałem ma numer 5.5 ... nawet nie wiem co tam miał pod maską 4.0 :) ... raczej TP nie zgrzebie "samodzielnie" w zmiennych, Ty również nie masz raczej wystarczającej wiedzy do tego :), zwiększenie rozmiaru stosu również niewiele da (w pomocy jest wszystko i jeszcze trochę - to jest najlepsza pomoc z jaką miałem kiedykolwiek do czynienia, w jakimkolwiek programie :)), plik z domenami może mieć i 186 MB (nie musisz całego od razu pakować do pamięci :)), więc nie mam pojęcia ...

P.S.
Podrzuć mi aktualną wersję, tam na pewno jest odpowiedź - trzeba ją tylko zauważyć ... o ile chcesz - sacull(at)starepro.info
Naczelny zrzęda

Ten wątek został zamknięty. Aby rozpocząć nową dyskusję, zaloguj się.